Cum alegem procesorul de chitară potrivit

Posted on: 12/05/2017, by :

 Cum alegem procesorul de chitară potrivit

Procesoarele de chitara multi efect sunt unitati electronice  pentru începători si avansati, compacte, portabile. Câteva procesoare multi efect de la producatorii Boss și Digitech, care variază în preț de la 100 de euro până la 300euro:

  • DigiTech Element XP

DigiTech Element XP

  • DigiTech RP360XP

DigiTech RP360XP

Boss ME-80 Line 6 Firehawk

Boss ME-80                                       Line 6 Firehawk

Toate procesoarele multi efect pe care le avem au o un numar mare de efecte presetate, dar multe au și capacitatea de a schimba și salva modificările. Toate au de asemenea și un acordor încorporat. Aspecte care trebuiesc luate în considerare când vine vorba de diferențierea proceselor multi efect:

  • Durabilitatea

Dacă ești profesionist ar trebui să investești în DigiTech RP360XP sau în Boss ME-80 pentru a beneficia de cadrul metalic, care va rezista și după utilizări indelungate. Dacă acesta este primul procesor de efect pe care îl vei folosi fie pentru delectare, exersare, de a experimenta cu efecte sau pentru concerte ocazionale atunci durabilitatea nu este o problemă și pedala DigiTech Element XP cu carcasa din plastic va fi suficientă.

  • Structura pedalierului

Performanța live, depinde de stilul tău muzical și de efectele utilizate, poate cere accesarea numeroaselor efecte în timpul muzical pe parcursul unei singure ton. Dacă în timp ce canti vei folosi multe efecte sau combinația lor modelul Boss ME-80,  are o structură similară pedalierului. Acest model are și stombox-uri, care poate pune diferite tipuri de efecte și are capacitatea de a le combina după placul tău cu ajutorul unui control prin footswitch. Pe de altă parte, folosind procesorul multi-efect pentru distracție în studioul de acasă sau în timpul exersării, într-adevăr nu este nevoie de capabilitatea accesării diferitelor patch-uri sau combinații de efecte; prin urmare, oricare dintre pedalele DigiTech ar trebui să fie suficientă.

  • Port USB

Dacă vrei să înregistrezi proiectele pe calculator fără să mai cumperi separat și o interfață de înregistrare, atunci ai nevoie și de un port USB, care pot fi găsite și în pedalele multi-efect DigiTech RP360XP și Boss ME-80.

Avantaje

  • în primul rând fac economie de spațiu. O unitate multi efect poate stoca mai multe efecte și ocupă și mai puțin spațiu, fapt pentru care este ușor de transportat și încape mai bine și pe scenele mai mici
  • majoritatea unităților multi efect costă mai puțin decât cumpărarea pedalelor individuale
  • unele unități cum ar fi Boss ME-50, are multe funcții încorporate, cum ar fi funcția de acordaj
  • nu trebuie să cheltuiți în plus pentru un pedalier sau pentru alimentarea cu energie
  • unele unități permit să programezi câteva patch-uri în presetări, astfel în timpul unei spectacole vei avea de pornit sau oprit mai puține pedale
  • există doar un singur cablu de intrare și unul de ieșire. Nu există cabluri patch ( de legatura ) între pedale care să se strice

Boss ME-50

Boss ME-50

Cuvinte cheie: procesoare multi-efect, efecte, pedalier