Sintetizatorul

Posted on: 27/07/2017, by :

Sintetizatorul seamănă mai mult cu un controler de cât cu un instrument muzical și este folosit atât pe scene cât și în producția muzicală. Acestea au de obicei 37, 49, 61, 76, sau 88 de clape semi-grele. La fel ca și claviatura și sintetizatorul este transportat frecvent de aceea este important ca acesta să fie ușor și portabil.

Principala diferență între sintetizator și clape

Principala diferență între sintetizator și clape este că sintetizatorul are mult mai multe funcții încorporate și este folosită aproape în întregime pentru a juca și a produce muzică electronică mai modernă sau pentru a modifica tonul în timpul unei concerte live sau în producția de muzică.

Sintetizatorul are rareori și difuzor încorporat pentru că acesta este mai mereu conectat la un sistem de sunet extern. În schimb au foarte multe setări și efecte care îți permit ajustarea nelimitată a sunetelor.

În mare parte sintetizatorul este o claviatură care produce sunete. În ziua de azi majoritatea sintetizatoarelor funcționează cu sinteză de tip sample pe bază de eşantion, adică redau sunetele înregistrate prealabil spre deosebire de cele cu sinteză analog, care manipulează semnalele electrice pentru a crea sunetele. Sintetizatoarele analog încă există și astăzi, dat sunt rare. De-a lungul anilor tehnologia sintetizatoarelor analog s-a îmbunătățit semnificativ și au acum și sunete distincte, cerute de mulți jucători, cu toate că și sintetizatoarele digitale pot emite cu precizie aceste sunete. Sintetizatoarele de tip sample oferă o varietate mai mare de sunete, cum ar fi sunete de pian, orgă, trompetă, corzi sau chiar și sunetele digitale recreate a sintetizatoarelor analog. Unele sintetizatoare oferă și funcția sequencing.

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci înainte de a cumpăra un sintetizator este de a stabili nevoile tale. Ce stil de muzică vei juca? Care sunt sunetele importante în acel stil? Câte clape vor fi în de ajuns? Evident un jucător la clape dintr-o trupă de metal va avea răspunsuri diferite față de unul care joacă într-o trupă country-western. Multe clipuri de sunete ale sintetizatoarelor sunt disponibile online și se pot asculta pentru ați face o idee despre seturile audio pe care le oferă. Este util de stabilit și bugetul pentru că, chiar și sintetizatoarele mai ieftine au seturi de sunete de calitate.

Sintetizatoarele conțin un număr de sunete încorporate în ROM. Dacă vrei doar să joci atunci vei avea nevoie de un sintetizator cu multe setări prestabilite, dar dacă vrei să creezi propriile tale sunete atunci vei avea nevoie de unul care are multe patch-uri (sloturi de memorie care permit salvarea creațiilor). Există și posibilitatea măririi memoriei, care va permite actualizarea sintetizatorului cu seturi de sunete noi.

La Sound Studio avem:

  • sintetizatoare analogice: Roland, Yamaha și Novation;
  • sintetizatoare digitale: Roland, Yamaha, Novation și Kurzweil;

Pentru vizionarea modelelor: https://www.soundstudio.ro/sintetizatoare.html