Clape cu aranjor

Posted on: 27/07/2017, by :

Un aranjor poate fi comparat cu partenerul textierului. Acestea sunt clape portabile cu motoare de sunet profesionale și funcții compoziționale pentru a îmbunătății procesul compoziției. Aranjorul oferă sunete și instrumente cu succesiuni pentru a elabora o idee și de a crea o piesă completă. De asemenea, sunt instrumente puternice pentru concertele live.

În timp ce majoritatea clapelor cu aranjor au motoare de sunet excelent, varietatea sunetelor disponibile nu este la fel de mare ca a unei stații de lucru (workstation). Acest instrument conține sunetele de bază de care ai avea nevoie dacă ai vrea să ai senzația unei trupe live: tobe, pian, orgă, trompetă etc.

Aranjorul oferă un număr mare de stiluri (acompaniamente) care îți permit să ajustezi instrumentul după un stil de muzică anume. Asta înseamnă că te poți conecta la progresia cu acorduri, alegi stilul care îți place și vei avea imediat muzică jazz, rock sau latină cu o trupă întreagă cântând în fundal. Acesta este un avantaj imens atât pentru compozitori cât și pentru interpreții live.

Aranjorul poate fi și o unealtă excelentă pentru învățarea diferitelor sunete și un model pentru diferitele stiluri de muzică. Din moment ce aranjorul este mai automatizat de cât stația de lucru, acesta te poate ajuta să lucrezi invers într-un stil anume pentru a înțelege întrutotul elementele acestuia.

Câteva modele de aranjoare pentru începători (la Sound Studio sunt disponibile brandurile Yamaha, Korg și Roland)

Keyboard Yamaha Tyros 5 76 clape

Keyboard Yamaha Tyros 5 76 clape

Keyboard Korg PA 4x 61

Keyboard Korg PA 4x 61

Pentru mai multe modele de aranjoare pentru începători: https://www.soundstudio.ro/orgi-keyboard-incepatori.html

Aranjoare profesionale

Keyboard Yamaha PSR S770

Keyboard Yamaha PSR S775

Keyboard Korg PA 600

Keyboard Korg PA 600

Keyboard Roland E A7

Keyboard Roland E A7

Pentru mai multe modele de aranjoare profesionale: http://www.soundstudio.ro/orgi-keyboard-profesionale-.html