» Roland a lansat gama de amplificatoare Katana

Roland a lansat gama de amplificatoare Katana

  • Roland a lansat gama de amplificatoare Katana

După ce au lansat colosalul amplificator Waza, Roland a lansat gama Katana, în cadrul sub-brandului Boss. Producătorul ne spune ca amplificatoarele Katana vor sfida celelalte amplificatoare din aceeași categorie de preț prin ton, prezență și volum.

Gama Katana este compusă din 3 amplificatoare de tip combo: Katana-50 și Katana-100, de 50W, respectiv 100W, cu câte un difuzor de 12 inch și cabinete cu spatele deschis. Și Katana-100/212, varianta cu două difuzoare de 12 inch a lui Katana-100.

Dar în gama Katana se află și un amplificator head, cu o putere de 100W, pentru cei ce dețin deja un cabinet. 
 

Toate amplificatoarele Katana dispun de 5 canale cu 55 de efecte, effects loop și un comutator Power Control, pentru a replica tonuri la diferite nivele de volum. Cele 5 canale sunt: clean, crunch, lead, Brown (canal high-gain preluat direct de pe Waza) și un canal acoustic pentru chitarele electro-acustice. 

Printre efecte se găsesc boost, modulation, delay, reverb și multe altele, dar și efecte ce pot fi editate prin Tone Studio- software oferit gratuit de către Boss. Din cele 55 de efecte disponibile, va trebui să alegi 15 care vor fi instalate în amplificator.

Cei de la Boss au inclus în amplificatoarele Katana și butoane Tone Setting, pentru a comuta între preseturi. Opțional, este disponibilă și o pedală footswitch.

Cel mai interesant din gamă este Katana-Head, care are MIDI control, dar și un difuzor de 5 inch integrat în head, pentru exercițiu acasă sau pentru a previzualiza tonurile obținute.
. Fiind țintite direct către amplificatoarele modelling de la Blackstar, Marshall și Fender.

Acestea vor fi disponibile din octombrie, așa că stați cu ochii pe site!