Pe această pagină găsiți oferta completă de Chitare electrice la cel mai bun preț.
Chitare Electrice si seturi de chitare
Acest Ghid de cumpărare include informații care te-ar putea ajuta să-ți alegi chitara electrică de care ai nevoie.
Lemnul folosit pentru chitarele electrice sunt denumite adesea tonewood-uri (lemne cu tonalitate). Acestea sunt bine-cunoscuți pentru tonalitatea pe care o au și susținerea de note atunci când sunt folosite pentru instrumente muzicale. Lemnul în sine poate căpăta caracteristici diferite, în funcție pe ce parte a chitarei este folosită.
Doza single-coil are doar o singură bobină. Miezul magnetic cu șuruburi transformă vibrația sonoră în semnal electric. Dozele single-coil au un sunet subțire, curat și transparent, care sunt frecvente mai ales în muzica rock, muzica country și pop. Cele mai notabile utilizatori ai dozei Fender Strat single-coil sunt Jimi Hendrix, Eric Clapton și Stevie Ray Vaughan.
Dozele humbucker sunt alcătuite din două bobine și au un sunet cald, lin utilizate la modelul chitarei Gibson Les Paul. Sunt folosite mai ales pentru muzica rock, blues, pop și jazz.
La ce aspecte să te uiți când vrei să cumperi o chitară electrică?
Chitarele electronice au trei tipuri de corpuri:
Din cele trei tipuri de corpuri ale chitarelor cele electrice au corpul solid-body, care au, așa cum sugerează și denumirea, corpuri din lemn masiv. Dacă vrei să folosești mai multe efecte și vrei ca amplificatorul să se audă tare și de a susține o notă, chitarele solid-body sunt o bună alegere.
Cele mai multe chitare electrice au 22 de freturi, totuși, dacă dorești să joci într-un registru mai înalt, un gât cu 24 de freturi îți va da o octavă completă.
La electrice, tipul de finish nu afectează sunetul la fel de mult ca în cazul acusticii, dar în ambele cazuri nu trebuie să-ți faci griji, pentru că cei ce construiesc chitarele țin cont de acest lucru.
Deci, ce chitară electrică ar trebui să cumpăr?
Dacă este pentru prima oară când îţi cumperi o chitară electrică, ai la dispoziție numeroase “beginner packs” – seturi formate din instrument, amplificator şi tuner (plus curea, corzi şi husă de cele mai multe ori), grupate la un preţ accesibil şi alese pentru a-ţi permite să cânţi primele acorduri de îndată ce desfaci cutia.