» Termeni și condiții

Termeni și condiții

1. Generalități
Vizitarea, utilizarea și cumpărarea produselor de pe site-ul www.soundstudio.ro, proprietate a societății Agora-ELectronik SRL, implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos:

  • Termeni și Condiții se aplică la toate activitățile (vizitare, informare, achiziție) pe site-ul www.soundstudio.ro efectuate de clienții persoane fizice sau persoane juridice.
  • Societatea  Agora-ELectronik SRL își asumă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări site-ului www.soundstudio.ro, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.
  • Societatea Agora-ELectronik SRL nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, up-grade-uri etc.
  • Agora-ELectronik SRL  nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul www.soundstudio.ro, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.
  • Produsele comercializate pe site-ul www.soundstudio.ro, proprietate a societății Agora-Electronik SRL, sunt destinate exclusiv clienților-utilizatorilor finali. Revănzarea produselor ca produse noi este permis doar cu acordul scris al Agora-Electronik SRL.

2. COMUNICĂRI ELECTRONICE
Prin accesarea site-ului www.soundstudio.ro, folosirea, vizitarea, cumpărarea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societății Agora-Electronik SRL, comunicarea se realizează în mod electronic, considerându-se astfel că utilizatorul consimte  primirea notificărilor de la www.soundstudio.ro în modalitate electronică, incluzând și comunicări prin e-mail sau prin anunțuri pe site.

Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice  sau juridice sau în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legile în vigoare.

3. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)
Întregul conținut al site-ului www.soundstudio.ro, incluzând texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea  Agora-Electronik SRL  și/sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială.

Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusivă a societății  AGORA-ELECTRONIK SRL și este protejată de Legea drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a  Agora-Electronik SRL a oricăror elemente  enumerate mai sus se pedepsește  conform legilor în vigoare.

4. ACCESUL LA SITE
Agora-Electronik SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde produsele postate și comercializate sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor societății Agora-Electronik SRL fără acordul scris al acestuia.

5. PROTECȚIA DATELOR
Pe site-ul www.soundstudio.ro, utilizatorul este  responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea site-ului și a coșului de cumpărări. Datele personale ale cumpărătorilor vor putea fi transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare. Politicile de Confidențialitate precum Politica de Prelucrare a Datelor Personale, care sunt părți integrante prezentei Termeni și Condiții, le găsiți AICI. Politica de Utilizare Cookie-uri care este parte integrantă prezentei Termeni și Condiții, le găsiți AICI.

6.CUMPĂRARE ȘI LIVRARE

Informațiile legate de procesul de cumpărare precum politicele de livrare care sunt parți integrante prezentei Termeni și Condiții, le puteți consulta AICI. Secțiunea de întrebări frecvente o găsiți AICI.

7. ANULAREA COMENZII

Clientul poate solicita anterior expedierii anularea comenzii.

Din motiv de lipsă stoc, soundstudio.ro va contacta și va anunța clientul cu privire la motivul anulării comenzii. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea comenzii, are scop de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri și/sau Servicii din Comandă, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vînzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

8. RESPONSABILITĂȚI PRIVIND PRODUSELE
Agora-Electronik SRL nu garantează că descrierea produselor sau orice alt conținut al site-ului este lipsit de erori sau că este complet. În unele cazuri, prețul și descrierea produselor poate fi eronată.

Produsele (atunci când este cazul) sunt însoțite de certificate de garanție ale importatorilor. Orice reclamație va fi adusă la cunoștință www.soundstudio.ro în maximum 24 de ore de la recepționarea produselor.

Valoarea maxima a obligațiilor Societății Agora-Electronik SRL față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

9. CONDIȚII DE GARANȚIE

• Produsele identificate in acest certificat pe baza denumirii comerciale, a codului si a numarului unic de serie S/N, beneficiaza de garantie in termenul specificat pentru fiecare in parte, termenul de garantie calculandu-se de la data facturarii fiecarui produs in parte.

• Prevederile continute in prezentul Certificat de Garantie nu afecteaza drepturile Consumatorului conferite de dispozitiile legislative in viguare si respecta O.G. nr.21/1992 privind protectia consumatorilor si OUG nr.140/2021 privind anumite aspect referitoare la contractele de vanzare de bunuri.

• Durata medie de utilizare a produselor este de 3 ani.

• Asigurarea garantiei se face gratuit la sediul vanzatorului/unitatea de service in zilele lucratoare. Aducerea la starea de conformitate se face in primul rand prin repararea produsului, in termenul de maximum 15 zile

calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunostinta vanzatorului/unitatii de service lipsa de conformitate a produsului, termen care este stabilit de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura şi complexitatea produselor, natura şi gravitatea neconformităţii şi efortul necesar pentru finalizarea reparaţiei sau înlocuirii.

• Daca produsul se afla in perioada de valabilitate a garantiei dreptul de proprietate asupra produsului/pieselor defecte inlocuite acesta/acestea, dupa caz, devin automat proprietatea unitatii de service.

• În cazul în care neconformitatea este remediată prin reparaţie, termenul de garantie comerciala se prelungeste cu timpul de nefunctionare a produsului, din momentul la care a fost adusa la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate pana la predarea efectiva a produsului in stare de utilizare normala catre consumator.

• Atunci cand produsul defect nu poate fi adus la conformitate in perioada de garantie legala, consumatorul are dreptul la inlocuirea sau restituirea contravalorii produsului respectiv, din partea vanzatorului.

• In cazul în care neconformitatea este remediată prin inlocuirea produselor neconforme, termenul de garantie comerciala incepe sa curga de la data inlocuirii cu un produs nou.

• Garantia se acorda pentru echipamente hardware, software si pentru orice neconformitate a continutului digital sau serviciu digital, dupa caz, si nu include operatiuni de curatare, intretinere sau asistenta tehnica, cu exceptia situatiilor in care este precizat altfel. Produsele au in componenta subansamble electronice si mecanice delicate, care necesita respectarea cu strictete a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, exploatare, intretinere si reparatie.

• Furnizorul nu va fi raspunzator, în cazul defectării produsului, pentru pierderea informațiilor sau datelor, precum și pentru orice prejudicii suferite de beneficiar în urma acestor pierderi, obligația furnizorului fiind numai de a repara sau înlocui produsul defect. Furnizorul nu este răspunzator de deblocarea echipamentelor care au fost protejate prin parole de către beneficiar.

• Vanzatorul cat si unitatea de service nu vor fi raspunzatori, pentru pierderea informatiilor sau datelor, precum si pentru orice prejudicii suferite de consumator in urma acestor pierderi, obligatia vanzatorului / unitatii service fiind numai de a repara sau inlocui produsul defect.

• Vanzatorul/unitatea service nu sunt raspunzatori de deblocarea echipamentelor care au fost protejate prin parole de catre consumator

9.1. GARANȚIA PRODUSELOR B-STOCK

Agora-Electronik Srl oferă de asemenea dreptul de retragere din contractul de cumpărare pentru bunurile din categoria B-Stock. Acestea reprezintă bunurile care au fost deschise anterior, au ambalajele deteriorate, au fost folosite și apoi returnate sau sunt deteriorate.

Bunurile B-Stock nu se pot înlocui cu un produs nou după retragerea din contract sau atunci când se revendică utilizarea garanției. Solicitările de garanție pentru mărfurile B-stock se încadrează în conformitate cu regulile de garanție, dacă nu se specifică altfel în această secțiune. Nu este posibilă depunerea unei cereri de garanție pentru un "defect" sau alt motiv, pentru care bunurile au fost vândute la un preț redus.

10. LITIGII
Prin folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) site-ului, utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Condițiile și Termenii de utilizare de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și Societatea  Agora-Electronik SRL.

În cazul unor eventuale conflicte între  Agora-Electronik SRL  și clienții săi, se va încerca mai intâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă. Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanța judecătorească din Sfantu Gheorghe, în conformitate cu legile române în vigoare.

11. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII
Societatea  Agora-ELectronik SRL  nu îsi asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispoziția Societății de către reprezentanții fiecărei mărci. Totuși s-au depus eforturi mari pentru a minimaliza toate greșelile care pot apărea din editarea electronică sau manuală a informațiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului, culorii s.a.m.d fără notificare prealabilă de către producători.

Agora-Electronik SRL nu garantează, de asemenea, nici disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsă momentană din stoc, epuizarea ediției, etc). Dacă plata se face în avans, clientul va avea dreptul de a primi înapoi banii plătiți pentru produsul respectiv. În toate cazurile în care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate deja de Agora-Electronik SRL, nu și alte despăgubiri.

Valoarea maximă a obligațiilor Societății Agora-Electronik SRL față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv. După expedierea produselor, Societății nu i se mai poate cere returnarea banilor în nici un fel și de asemenea nici returnarea produselor.
În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, societatea Agora-Electronik SRL își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

12. PREȚURILE PRODUSELOR
Prețurile produselor sunt cele afișate pentru fiecare produs în parte.

Prețurile produselor care nu sunt disponibile în stoc au caracter informativ. Aceste preturi pot suferi schimbari in momentul reaparitiei in stoc a acestora, indiferent dacă este lansată o comandă cu intentie de cumpărare.

Societatea  Agora-Electronik SRL va putea desfășura orice campanie promoțională referitoare la produsele afișate pe site, promoții ale căror condiții vor fi stabilite în întregime de către  Agora-Electronik SRL

13. FRAUDĂ
ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITE-ULUI WWW.SOUNDSTUDIO.RO, SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-UL WWW.SOUNDSTUDIO.RO,  VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI  WWW.SOUNDSTUDIO.RO,  ȘI VA PUNE ÎN MIȘCARE CERCETAREA PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

14. RETURNAREA PRODUSELOR

În cazul în care clientul are calitatea de consumator în sensul Legii nr. 363/2007, conform legislației în vigoare O.G. 34 din 12 iunie 2014, folosind tehnicile de vânzare la distanță, poate opta pentru retragerea din prezentul contract în termen de 14 zile de la data intrării în posesia produselor cumpărate în următoarele condiții:

 Dreptul la revocarea contractului

În limita termenului de 14 zile calendaristice de la data intrării în posesie, trebuie trimisă o înștiințare scrisă cu privire la decizia sa de revocare din contract, printr-o declarație neechivocă, la adresa de e-Mail shop@soundstudio.ro sau completând formularul de retur pe site în contul de client.

Produsele returnate trebuie să fie însoțite de cerificatul de garanție în original.

 

 Produsele și ambalajul

Produsele trebuie returnate în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original cu toate accesoriile, documentele și etichetele intacte și fără să prezinte semne de uzură sau deteriorare. Clientul este obligat să returneze pentru Agora-Electronik SRL (Sound Studio) eventualele pagube cauzate de ambalajul original deteriorat sau lipsă, urmele de uzură sau murdărie, lipsă accesorii sau alte costuri pentru readucerea produsului la starea inițială.

 Transportul

Cheltuielile de transport aferente returnării produselor sunt suportate în totalitate de clientul care s-a retras din contract. Clientul este responsabil de starea produselor în care acestea ajung la Agora-Electronik SRL (Sound Studio). Orice cerere de daună cauzată de transport la returnare trebuie soluționat între client și transportator.

Nu se acceptă trimiterea produselor către Sound Studio cu specificarea cererii unui ramburs, deoarece produsele trebuie verificate anterior returnării banilor.

 Condiții generale pentru returul produselor

Mai multe produse de același fel se pot returna în cazul în care a fost desigilat doar unul dintre ele.
Pot fi refuzate la retur produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, șocuri mecanice.
In baza OUG 34/2014 (art. 14, alin. 3), în cazul observării deficiențelor de funcțiune datorită utilizării sau deficiențe în aspectul produsului (urme de folosire, zgârieturi etc) Sound Studio poate condiționa acceptarea returnării cu condiția reținerii unei valori (cost restocare) din valoarea produsului.
Produsele sensibile igienic nu se pot returna. Exemple : muștiucuri, ancii, dopuri de ureche, muzicuțe, kazoo, drâmbe, triole (melodică), căști în-ear, fluierași, ocarine, naiuri, camertoane și alte produse asemănătoare.
Nu se acceptă returnarea produselor care au fost confecționate/comandate după specificațiile prezentate de consumator.
Licențe software, CD-uri, DVD-uri se pot returna doar în cazul în care ele au fost livrate fizic și nu au fost desigilate. Licențele software nu se pot returna dacă au fost livrate pe cale electronică. De asemenea produsele care sunt însoțite de un software care după livrare a fost înregistrat pe site-ul producătorului nu se pot returna (plăci de sunet, keyboard, workstation sintetizator etc)
Produsele cu mențiunea “Indisponibil” pe site-ul www.soundstudio.ro sunt livrate la solicitarea clientului, ca atare aceste comenzi de tip comandă specială și cardurile cadou nu pot fi returnate.
Renunțarea la cumpărare in mod repetat va putea fi considerată un abuz.

 Returnarea contravalorii produselor returnate

Agora-Electronik Srl va returna clientului contravaloarea produsului în termen de maxim 14 zile de la data recepționării returului la adresa acestuia. Detaliile modalității de returnare vor fi stabilite după acceptarea produselor în returnare. Agora-Electronik SRL (Sound Studio) va folosi aceleași metode de returnare a sumelor prin care acestea au fost achitate inițial de către client. Suma cuvenită clientului poate fi returnată pe contul de card sau în contul bancar al clientului. Returnarea în numerar este posibilă în showroom Sound Studio P-ța Mihai Viteazu Nr.43, 520089 Sfântu Gheorghe.

15. DREPTUL DE RETENTIE

Bunurile raman in proprietatea Agora-Electronik Srl pana la plata lor integrala.

16. DISPOZITII FINALE
Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.